Hírek

Rumen Radev bolgár elnök a Madarai Lovas Érdemrend I. fokozatát adományozta Balázsné Harangozó Tekla magyar nagykövetnek

Rumen Radev bolgár köztársasági elnök július 19-én az elnöki hivatalban tartott ünnepségen a Madarai Lovas Érdemrend I. fokozatát adományozta Magyarország szófiai nagykövetének, Balázsné Harangozó Teklának a kétoldalú kapcsolatok erősítése és fejlesztése érdekében tett kiemelkedő erőfeszítéseiért.
Tovább

Itt a nyári szezon, kérjük ellenőrizzék útiokmányuk érvényességét!

A jelenlegi bolgár szabályok szerint az útlevélnek még 90 napig kell érvényesnek lennie a Bulgáriából történő kiutazás után, a személyi igazolványnak pedig az utazás utolsó napjáig. Javasolt még az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása és az utasbiztosítás megkötése is.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos látogatása Bulgáriában

A miniszter a Közép-Európai Kezdeményezés külügyminisztereinek ülésén vett részt Szófiában, 2022. november 7-én.
Tovább

Népszámlálás Magyarországon

2022. október 1-jén indul a népszámlálás, hazánk legnagyobb, mindenkire kiterjedő statisztikai adatgyűjtése!
Tovább

Figyelemfelhívás az ukrajnai felsőoktatási intézmények hallgatói részére

A magyar Kormány a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében – sikeres pályázat esetén – lehetőséget biztosít arra, hogy a háború következtében menekülni kényszerülő ukrán és Stipendium Hungaricum partnerországbeli hallgatók Ukrajnában elkezdett tanulmányaikat magyarországi felsőoktatási intézményben folytassák.
Tovább