Hírek

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban szeretnének dolgozni, a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket képviselni a világban.
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének.
Tovább

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás - Bulgária

A bolgár hatóságok arra kérik az állampolgárokat, hogy akik a koronavírus tüneteit vélik felfedezni magukon, azok hívják a 112-es segélyvonalat és kérjenek segítséget. A koronavírussal kapcsolatosan (bolgár és angol nyelven) az Egészségügyi Minisztérium 0-24 órában elérhető +359 2 8078757-es telefonszámán lehet tájékoztatást kérni.
Tovább

2020. március 1-től új útdíjhasználati rendszer került bevezetésre a 3,5 t feletti gépjárművekre

A 3,5 t feletti tehergépkocsikra és autóbuszokra 2020. március 1-től a HU-GO-hoz hasonló, azaz a megtett úttal arányos, elektronikus útdíjfizetési rendszer került bevezetésre!
Tovább